Prednosti

Holdina i Energopetrol na svojim benzinskim stanicama svakodnevno usluže više od 40.000 kupaca, pa je u fokusu poslovanja osigurati kupcu goriva visoke kvalitete. Zbog toga smo unaprijedili ponudu goriva na našim maloprodajnim mjestima gdje možete pronaći novu generaciju goriva sa poboljšanom formulom aditiva. Nova Class Plus goriva imaju dokazano povoljan učinak na motore s unutarnjim izgaranjem

Što to znači za vas?

 • Manje naslaga može značiti manje problema s motorom uzrokovanih začepljenjem
 • Zahvaljujući čišćem sustavu ubrizgavanja goriva, u motor dolazi optimalna količina goriva što osigurava stabilan rad

Motorni benzini

BMB 95 CLASS PLUS (BAS EN 228)

BMB 95 Class Plus je visokokvalitetno gorivo koje se bazira na tržištu već prepoznatom gorivu u skladu s najnovijim EURO zahtjevima, s dodatkom aditiva. Riječ je o bezolovnom motornom benzinu, sukladnom zahtjevima važeće europske norme EN 228. Količina sumpora je manja od 10 mg/kg i zbog toga se označava oznakom BS – „bez sumpora“. BMB 95 Class Plus jedinstvena je formulacija goriva osmišljena za zaštitu motora od nakupljanja naslaga i korozije. 

Paket aditiva sadrži komponente koje:

 • čiste motor i odmah odstranjuju naslage te tako održavaju motor čistim
 • poboljšavaju sagorijevanje goriva i radne značajke motora
 • stvaraju zaštitni film na metalnim površinama pomažući spriječiti koroziju kritičnih komponenta sustava goriva *
 • smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti
 • povećavaju snagu i trajnost motora

Na svim benzinskim stanicama Ine i Energopetrola u Bosni i Hercegovini se mogu kupiti BMB 95 Class Plus goriva.

* Učinci mogu varirati ovisno o vrsti i stanju vozila, uvjetima i stilu vožnje.

BMB 98 CLASS PLUS (BAS EN 228)

BMB 98 Class Plus je visokokvalitetno gorivo u skladu sa evropskom normom EN 228 za motorne benzine, a koji se od ostalih motornih benzina dostupnih na INA benzinskim stanicama razlikuje po vrijednosti oktanskog broja. Radi se o bezolovnom bezsumpornom motornom benzinu najviše oktanske razine (IOB/MOB najmanje 98/88) namijenjenom svim tipovima vozila u čijoj se tehničkoj specifikaciji preporučuje korištenje visokooktanskog motornog benzina, a posebno se to odnosi na motorna vozila novije generacije (motori s visokotlačnim ubrizgavanjem goriva). Zadovoljava zahtjev za ograničenjem tvari u ispušnim plinovima u skladu sa Euro V zahtjevom. BMB 98 Class Plus je napredna formulacija goriva dizajnirana za zaštitu ključnih dijelova sustava od naslaga. 

Dodatkom aditiva u gorivo poboljšana su njegova svojstva jer paket aditiva sadrži komponente koje:

 • čiste motor i odmah odstranjuju naslage te tako održavaju motor čistim
 • poboljšavaju sagorijevanje goriva i radne značajke motora
 • stvaraju zaštitni film na metalnim površinama pomažući spriječiti koroziju kritičnih komponenta sustava goriva *
 • smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti
 • povećavaju snagu i trajnost motora

Na svim benzinskim stanicama Ine i Energopetrola u Bosni i Hercegovini se mogu kupiti BMB 98 Class Plus goriva.

* Učinci mogu varirati ovisno o vrsti i stanju vozila, uvjetima i stilu vožnje.

DIZEL CLASS PLUS 10 ppm (BAS EN 590)

Dizel Class Plus je visokokvalitetno gorivo koje se bazira na tržištu već prepoznatom gorivu koje zadovoljava najnovije Euro zahtjeve, s dodatkom aditiva. Riječ je o dizelskom gorivu s količinom ukupnog sumpora manjom od 10 mg/kg i zbog toga nosi oznaku BS – „bez sumpora“. Proizvod po svim zahtjevima kvalitete odgovara važećoj europskoj normi EN 590 i prvenstveno je namijenjen za vozila koja imaju visoko učinkovite sustave – katalitičke konvertere/pretvornike za smanjenje štetnih sastojaka u ispušnim plinovima. Dizel Class Plus je dizelsko gorivo namijenjeno za održavanje snage motora kroz aktivnu zaštitu motora. 

Paket aditiva za dizelsko gorivo sadrži snažne komponente za čišćenje koje:

 • sprječavaju nastanak i uklanjaju naslage na motoru
 • razbijaju i čiste štetne naslage na sustavu za ubrizgavanje goriva
 • omogućuju optimalno raspršivanje goriva u komori za sagorijevanje
 • smanjuju potrošnju goriva zbog manjeg pjenjenja
 • smanjuju brzinu korozije štiteći osjetljive komponente sustava goriva *
 • smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti

Na svim benzinskim stanicama Ine i Energopetrola u Bosni i Hercegovini se mogu kupiti Dizel Class Plus goriva.

* Učinci mogu varirati ovisno o vrsti i stanju vozila, uvjetima i stilu vožnje.

Kvaliteta goriva

Motorna goriva koja Holdina i Energopetrol stavljaju u promet na tržište Bosne i Hercegovine dolaze iz Ininih rafinerija u Hrvatskoj. Radi se o visokokvalitetnim benzinskim i dizelskim gorivima u skladu s europskim normama koje su propisane EU Direktivom o kvaliteti goriva kao i Zakonom o naftnim derivatima u Federaciji BiH i Pravilnikom o utvrđivanju kakvoće tekućih naftnih derivata. Nova Class Plus goriva čuvaju okoliš i poboljšavaju vozna svojstva Vašeg automobila. Brzo ćete se uvjeriti u prednosti Class Plus goriva: više pređenih kilometara po jednom rezervoaru, mirniji rad motora i poboljšane radne osobine automobila, uklanjanje naslaga i dijelovi motora zaštićeni od korozije.

Sva Inina goriva prije stavljanja na tržište prolaze kroz postupak provjere kvalitete prema europskim standardima. Osim testiranja propisanih programom praćenja kakvoće tekućih naftnih goriva, Inin Centralni ispitni laboratorij redovno provodi interne kontrole kvalitete goriva.

Briga tu ne staje – neprekidno se provode interne kontrole kvalitete goriva u cijelom lancu opskrbe: od rafinerije preko logističkih skladišta i transporta do maloprodajnih mjesta, čime su odstupanja od specifikacija svedena na minumum, te svojim kupcima osiguravamo visokokvalitetno gorivo dostupno na INA, Energopetrol i INA partner benzinskim stanicama. Class Plus goriva odgovor su na sve strože tehničke zahtjeve europskih direktiva, automobilske industrije i zaštite okoliša, čija se kvaliteta provjerava svakodnevno i u svim tačkama proizvodnog i prodajnog lanca.

Vi samo vozite – brigu o kvaliteti goriva prepustite nama.

sigurnost
U SAOBRAĆAJU

Mi brinemo o zdravlju i dugovječnosti motora vašeg automobila svojim novim Class Plus gorivima. O sigurnosti vožnje morate brinuti vi, a mi vas podsjećamo na nekoliko savjeta kako da sigurno i bez stresa stignete na odredište.

Provjeravajte vozilo

Redovno servisirajte i mjenjajte ulje u motoru. Također, redovno provjeravajte tlak u gumama. Pazite na ispravnost kočnica, svjetala, pokazivača smjera

Pazite na položaj

Ispravan položaj za upravljačem zaštitit će vas u slučaju nezgoda. Ali znate li kako je ispravno sjediti? Ramena vam uvijek moraju biti stisnuta uz naslonjač, a noge u svakom trenutku savijene u koljenu. Ruke na upravljaču držite u položaju „15 do 3“.

Vežite se!

Jednostavna radnja spašava živote. Dokazano je da korištenje sigurnosnih pojaseva smanjuje smrtnost u prometnim nesrećama za čak 50%!

Ne vozite umorni

Odmarajte, radite stanke, protegnite noge. I nemojte voziti ako osjetite umor i pospanost.

Pazite na razmak

Većina nesreća događa se zbog zanemarivanja razmaka. Održavajte razmak, smanjit ćete mogućnost nesreća, makar i sitnih.

Pazite na brzinu

Prekoračenje brzine ugrožava vašu sigurnost, ali i sigurnost ostalih sudionika u saobraćaju. Osim toga, može vas skupo koštati.