Freshhh 2014

Freshhh 2014. i u BiH

Po prvi put  studenti iz Bosne i Hercegovine su pozvani da se uključe u međunarodno online natjecanje Freshhh, čiji je cilj približiti svijet naftne industrije mladim ljudima različitih struka i usmjerenja te  ih zainteresirati za rad u ovom dinamičnom području čiji je i HoldINA dio.


U natjecanju sudjeluju tročlani timovi studenata tehničkih i poslovnih fakulteta igrajući izazovnu online igru „MOiL Tycoon“ u kojoj upravljaju virtualnom mrežom benzinskih postaja. Nije jednostavno, a za uspjeh su potrebni rizici i ispravne poslovne odluke temeljene na detaljnoj analizi tržišta.

Najbolje plasirani timovi osvajaju novčane nagrade, sudjelovanje na finalu natjecanja u Budimpešti i/ili mogućnost sudjelovanja u programu Growww.

Prijave traju do 7. aprila, a sve dodatne informacije kandidati mogu potražiti na stranici www.freshhh.net/ .

 KAKO FUNKCIONIŠE IGRA MOiL Tycoon

Strateška igra MOiL Tycoon omogućava učesnicima da kroz upravljaje virtualnom naftnom kompanijom direktno nauče kako funkcioniše naftna industrija i šta je sve potrebno za vođenje jedne uspješne kompanije. Tokom učešća, organizirani u tročlane timove, igrači će imati priliku da odlučuju o projektima istraživanja i razvoja za pronalaženje bogatih zaliha, grade rafinerije za različite proizvode te pronalaze najbolji portofolio proizvoda za ostvarivanje dobiti.  Paralelno sa strateškom igrom, tim se suočava sa 5 različitih poslovnih zadataka za što je potrebna tehnička logika te preciznost u računanju. Igra nije jednostavna, ali omogućuje učesnicima da se zabave, mnogo toga nauče i osvoje veoma vrijedne nagrade.


 
© HOLDINA d.o.o. Sarajevo