INA Maziva

Inina tradicija u proizvodnji mazivih ulja i masti počela je još davne 1883. godine te možemo reći da INA MAZIVA pripadaju skupini najstarijih proizvođača maziva u ovom dijelu Europe, te je ovo činjenica na koju smo posebno ponosni.
Inini stručnjaci sustavno prate trendove razvoja vozila, opreme za vozila i industrijskih strojeva koji su definirani u specifikacijama maziva. Formulacije maziva razvijene u laboratorijima dokazane su brojnim praktičnim i laboratorijskim ispitivanjima i rezultat su tradicije, stručnih saznanja i iskustava u razvoju i primjeni maziva.
Osim toga, Ina već duži niz godina održava kontakte s poznatim proizvođačima vozila i industrijske opreme s ciljem dobivanja uporabnih dozvola za primjenu INA maziva u vozilima ili opremi za vozila te industrijskim sustavima tvrtki kao što su: BMW, Cincinnati Machine, Cummins, Denison Hydraulics, FAG, General Motors, Husqvarna, JASO, MAN, Mercedes-Benz, MTU, Opel, Pielstick, Renault, Steyr, Vickers, Voith, Volvo, Volkswagen-Audi-Seat-Škoda, ZF, Friedrichshafen i dr.

INA maziva asortiman ulja, maziva I tekućina obuhvaća nekoliko stotina vrsta i formulacija proizvoda koji su nastali u istraživačkim laboratorijima i predstavljaju odgovor na zahtjeve tržišta i potrošača. Možemo ih svrstati u nekoliko osnovnih grupa:
 • ulja i tekućine za motore i motorna vozila
 • maziva i srodni proizvodi za industriju
 • tekućine i sredstva za obradu metala
 • sredstva za privremenu zaštitu od korozije
 • sredstva za tehnička čišćenja
 • mazive masti za industriju vozila
 • ostali proizvodi
 
INA maziva slijedi nastojanja da se izbjegne ili smanji utjecaj na okoliš i zdravlje ljudi. U Ininim mazivima se stoga isključuje prisutnost olova, organski vezanog klora, nitrita i dietanolamina te smanjuje sadržaj fosfora, cinka, antimona itd.

Suvremena i učinkovita prodaja maziva danas je nezamisliva bez kvalitetne tehničke podrške stručnjaka širokog znanja i iskustva, kvalitetnih i certificiranih laboratorija i promptne podrške cjelokupnog lanca od proizvodnje, preko prodajne mreže do korisnika i krajnjeg kupca pa do konačnog zbrinjavanja iskorištenog proizvoda kao opasnog otpada. Proizvodi Ine, kao što su mazivo ulje, maziva mast ili sredstva iz dopunskog programa u kontekstu ukupne palete proizvoda za zadovoljenje potreba korisnika, već po tradiciji na ovim prostorima predstavljaju sigurnu investiciju u kvalitetan i isplativ projekt učinkovitog zadovoljenja potreba podmazivanja strojeva i uređaja u svim granama industrije, pomorstva, građevinarstva, poljoprivrede i drugdje.
Pod pojmom postprodajnog servisa podrazumijeva se briga za proizvod za vrijeme njegove uporabe, koju kod kupca/korisnika proizvoda provode inženjeri primjene osobnim kontaktom, posjetom, razgovorom, edukacijom ili putem pisanih tekstova.

Svojim kupcima i korisnicima osiguravamo i distribuiramo svu potrebnu tehničku dokumentaciju o mazivima koja obuhvaća:
 • preporuke i upute za primjenu maziva,
 • planove podmazivanja,
 • tehničke podatke o proizvodu,
 • uporabne dozvole za primjenu INA maziva dobivene od poznatih proizvođača strojeva i opreme i
 • upute o postupanju s otpadnim uljima.

Inženjeri primjene, stručnjaci za maziva, vrlo dobro poznaju problematiku podmazivanja i održavanja strojeva i vozila. Stoga su posebno značajna pomoć osoblju održavanja u kompleksnim postrojenjima s dugotrajnim uljnim punjenjima, kako u industriji tako i u autoprijevozničkim organizacijama, brodarskim kućama, termo i hidroenergetskim postrojenjima i slično, gdje je pravodobna i sveobuhvatna provjera stanja maziva u upotrebi bitna za siguran i trajan rad. Uz podršku laboratorija, vlastitim iskustvom i bazom podataka nastaloj u dugogodišnjoj uspješnoj primjeni naših maziva, kupcima pružamo dodatnu sigurnost u valorizaciji proizvoda. Na duži rok to značajno smanjuje ukupne troškove održavanja i daje sigurnost u radu. Time se gradi međusobno povjerenje i kupci su sigurni da će kupnjom INA maziva postizati optimalne rezultate.

​Holdina je zastupnik i distributer proizvoda INA MAZIVA, tako da na INA benzinskim stanicama možete pronaći proizvode ovog proizvođača. Tradicija, znanje i iskustvo, razvoj i usavršavanje proizvoda i procesa te stalna briga za korisnike rezultirali su vrhunskim kvalitetom INA ulja i maziva.

Kvalitet ovih proizvoda osigurava njihovo ravnopravno nadmetanje sa proizvodima najpoznatijih svjetskih kompanija.

Detaljne podatke o INA proizvodnom programu ulja i maziva, te pristup online savjetniku za primjenu motornih ulja i dodatnog programa možete pronaći na web stranici proizvođača, INA MAZIVA d.o.o, članica INA Grupe: http://www.ina-maziva.hr/


Naručivanje i podrška kupcima maziva:
Tel: +387 33 727 730, 727 712
E-mail: maziva@holdina.ba 
 
Prodajni predstavnik Regija Broj telefona E-mail
Muamer Maslo
 
Bosna i Hercegovina  +387 61 212 251 muamer.maslo@holdina.ba