O veleprodaji

Od 1964. godine Ina je dio bosanskohercegovačke energetske zajednice. Ulaganjem u razvoj visokokvalitetnih proizvoda i unaprijeđenje poslovanja, početkom sedamdesetih godina izgrađena je i organizirana maloprodajna mreža na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, te su započela sa radom i skladišta tečnih naftnih goriva i maziva.

Početkom devedesetih godina Inine poslovne operacije u Bosni i Hercegovini se odvijaju kroz maloprodajnu mrežu koju čini preko 50 benzinskih stanica, te skladišta naftnih derivata.  Pored poslovanja u maloprodaji u ovom periodu Ina je dobavljač naftnih derivata kao i ulja, maziva i tečnosti velikih industrijskih sistema kao što su: Rudnici Tuzla, Termoelektrana Kakanj i Tuzla, Željezara Zenica, Centrotrans i Zenica Trans.

U periodu kraja devedesetih do danas Ina provodi rekonstrukciju i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, kao i širenje u cilju osiguranja pokrivenosti i zadovoljenja potreba naših kupaca. Neki od značajnijih projekata novih benzinskih stanica su dva objekta na odmorištu Lepenica u blizini Sarajeva, te dva u blizini graničnog prelaza Bijača na jugu zemlje. 

Krajem 2018. godine završena je prva faza obnove skladišta u Podlugovima iz posljednjeg ciklusa investiranja u razvoj, povećanja standarda sigurnosti i unapređenje proizvoda i usluga.

Danas maloprodajnu mrežu čini preko 50 benzinskih stanica na području cijele Bosne i Hercegovine sa centralnim skladištem u Podlugovima. Kvaliteta naših proizvoda je usklađena s europskim direktivama i normama.
 
Na stranici možete pronaći detaljne informacije o našem proizvodnom programu kao i uslugama koje nudimo.
 
Na putu, radnom mjestu ili u Vašem domu, želimo Vam ponuditi kvalitetnu i sigurnu energiju.