Prednosti

Holdina i Energopetrol na svojim benzinskim stanicama svakodnevno usluže više od 40.000 kupaca, pa je u fokusu poslovanja osigurati kupcu goriva visokog kvaliteta. Zbog toga smo unaprijedili ponudu goriva na našim maloprodajnim mjestima gdje možete pronaći novu generaciju goriva sa poboljšanom formulom aditiva. Nova Class Plus Expert goriva imaju dokazano povoljan učinak na motore s unutarnjim izgaranjem jer uklanjanju naslage i koroziju, te povećavaju snagu i trajnost motora.

Što to znači za vas?

 • Održavanje motora čistim povećava snagu i trajnost motora
 • Zahvaljujući čišćem sistemu ubrizgavanja goriva, u motor dolazi optimalna količina goriva što osigurava stabilan rad

Motorni benzini

BMB 95 CLASS PLUS EXPERT (BAS EN 228)

BMB 95 Class Plus Expert je visokokvalitetno gorivo koje se bazira na tržištu već prepoznatom gorivu u skladu s najnovijim EURO zahtjevima, s dodatkom aditiva. Riječ je o bezolovnom motornom benzinu, U skladu sa zahtjevima važeće europske norme EN 228. Količina sumpora je manja od 10 mg/kg i zbog toga se označava oznakom BS – „bez sumpora“. BMB 95 Class Plus Expert jedinstvena je formulacija goriva osmišljena za zaštitu motora od nakupljanja naslaga i korozije.

Paket aditiva sadrži komponente koje:

 • čiste motor i odmah odstranjuju naslage te tako održavaju motor čistim
 • poboljšavaju sagorijevanje goriva i radne značajke motora
 • sstvaraju zaštitni film na metalnim površinama pomažući spriječiti koroziju kritičnih komponenta sustava goriva *
 • smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti
 • povećavaju snagu i trajnost motora

BMB 95 Class Plus goriva mogu se kupiti na svim INA i Energopetrol prodajnim mjestima u Bosni i Hercegovini.

* Učinci mogu varirati ovisno o vrsti i stanju vozila, uslovima i stilu vožnje.

BMB 98 CLASS PLUS EXPERT (BAS EN 228)

BMB 98 Class Plus je visokokvalitetno gorivo u skladu sa evropskom normom EN 228 za motorne benzine, a koji se od ostalih motornih benzina dostupnih na INA i Energopetrol benzinskim stanicama razlikuje po vrijednosti oktanskog broja. Radi se o bezolovnom bezsumpornom motornom benzinu najviše oktanske razine (IOB/MOB najmanje 98/88) namijenjenom svim tipovima vozila u čijoj se tehničkoj specifikaciji preporučuje korištenje visokooktanskog motornog benzina, a posebno se to odnosi na motorna vozila novije generacije (motori s visokotlačnim ubrizgavanjem goriva). Zadovoljava zahtjev za ograničenjem tvari u ispušnim plinovima u skladu sa Euro V zahtjevom. BMB 98 Class Plus Expert je napredna formulacija goriva dizajnirana za zaštitu motora od nakupljanja naslaga i korozije.

Dodatkom aditiva u gorivo poboljšana su njegova svojstva jer paket aditiva sadrži komponente koje:

 • čiste motor i odmah odstranjuju naslage te tako održavaju motor čistim
 • poboljšavaju sagorijevanje goriva i radne značajke motora
 • stvaraju zaštitni film na metalnim površinama pomažući spriječiti koroziju kritičnih komponenta sustava goriva *
 • smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti
 • povećavaju snagu i trajnost motora

BMB 98 Class Plus Expert goriva mogu se kupiti na svim INA i Energopetrol prodajnim mjestima u Bosni i Hercegovini.

* Učinci mogu varirati ovisno o vrsti i stanju vozila, uslovima i stilu vožnje.

DIZEL CLASS PLUS EXPERT 10 ppm (BAS EN 590)

Dizel Class Plus Expert je visokokvalitetno gorivo koje se bazira na tržištu već prepoznatom gorivu koje zadovoljava najnovije Euro zahtjeve, s dodatkom aditiva. Riječ je o dizelskom gorivu s količinom ukupnog sumpora manjom od 10 mg/kg i zbog toga nosi oznaku BS – „bez sumpora“. Proizvod po svim zahtjevima kvaliteta odgovara važećoj europskoj normi EN 590 i prvenstveno je namijenjen za vozila koja imaju visoko učinkovite sisteme – katalitičke konvertere/pretvornike za smanjenje štetnih sastojaka u ispušnim plinovima. Dizel Class Plus Expert je dizelsko gorivo namijenjeno za održavanje snage motora kroz aktivnu zaštitu motora.

Paket aditiva za dizelsko gorivo sadrži snažne komponente za čišćenje koje:

 • sprječavaju nastanak i uklanjaju naslage na motoru
 • razbijaju i čiste štetne naslage na sustavu za ubrizgavanje goriva
 • omogućuju optimalno raspršivanje goriva u komori za sagorijevanje
 • smanjuju potrošnju goriva zbog manjeg pjenjenja
 • smanjuju brzinu korozije štiteći osjetljive komponente sustava goriva *
 • smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti

Dizel Class Plus Expert goriva mogu se kupiti na svim INA i Energopetrol prodajnim mjestima u Bosni i Hercegovini.

* Učinci mogu varirati ovisno o vrsti i stanju vozila, uslovima i stilu vožnje.

Kvalitet goriva

Motorna goriva koja Holdina i Energopetrol stavljaju u promet na tržište Bosne i Hercegovine dolaze iz Ininih rafinerija u Hrvatskoj. Radi se o visokokvalitetnim benzinskim i dizelskim gorivima u skladu s europskim normama koje su propisane EU Direktivom o kvaliteti goriva kao i Zakonom o naftnim derivatima u Federaciji BiH i Pravilnikom o utvrđivanju kakvoće tekućih naftnih derivata. Nova Class Plus Expert goriva čuvaju okoliš i poboljšavaju vozna svojstva Vašeg automobila. Brzo ćete se uvjeriti u prednosti Class Plus Expert goriva: više pređenih kilometara po jednom rezervoaru, mirniji rad motora i poboljšane radne osobine automobila, uklanjanje naslaga i dijelovi motora zaštićeni od korozije.

Sva Inina goriva prije stavljanja na tržište prolaze kroz postupak provjere kvaliteta prema europskim standardima. Osim testiranja propisanih programom praćenja kakvoće tekućih naftnih goriva, Inin Centralni ispitni laboratorij redovno provodi interne kontrole kvaliteta goriva.

Briga tu ne staje – neprekidno se provode interne kontrole kvaliteta goriva u cijelom lancu opskrbe: od rafinerije preko logističkih skladišta i transporta do maloprodajnih mjesta, čime su odstupanja od specifikacija svedena na minumum, te svojim kupcima osiguravamo visokokvalitetno gorivo dostupno na INA, Energopetrol prodajnim mjestima. Class Plus Expert goriva odgovor su na sve strože tehničke zahtjeve europskih direktiva, automobilske industrije i zaštite okoliša, čija se kvaliteta provjerava svakodnevno i u svim tačkama proizvodnog i prodajnog lanca.

Vi samo vozite – brigu o kvalitetu goriva prepustite nama.

sigurnost
U SAOBRAĆAJU

Mi brinemo o zdravlju i dugovječnosti motora vašeg automobila sa svojim novim Class Plus gorivima. O sigurnosti vožnje morate brinuti vi, a mi vas podsjećamo na nekoliko savjeta kako da sigurno i bez stresa stignete na odredište.

Provjeravajte vozilo

Redovno servisirajte i mijenjajte ulje u motoru. Također, redovno provjeravajte pritisak u gumama. Pazite na ispravnost kočnica, svjetala, žmigavaca.

Pazite na položaj

Ispravan položaj za upravljačem zaštitit će vas u slučaju nesreće. Međutim, znate li kako je ispravno sjediti? Ramena vam uvijek moraju biti stisnuta uz naslonjač, a noge u svakom trenutku savijene u koljenu. Ruke na volanu držite u položaju „15 do 3“.

Vežite se!

Ova jednostavna radnja spašava živote. Dokazano je da korištenje sigurnosnih pojaseva smanjuje smrtnost u saobraćajnim nesrećama za čak 50%!

Ne vozite umorni

Odmarajte, napravite pauzu, protegnite noge. Nemojte voziti ako osjetite umor i pospanost.

Pazite na razmak

Većina nesreća događa se zbog zanemarivanja razmaka. Održavajte razmak, smanjit ćete mogućnost nesreća, makar i sitnih.

Pazite na brzinu

Prekoračenje brzine ugrožava vašu sigurnost, ali i sigurnost ostalih učesnika u saobraćaju. Osim toga, može vas skupo koštati.