Maloprodaja

Segment poslovanja Maloprodaja Holdine upravlja mrežom od oko 50 INA benzinskih stanica širom Bosne i Hercegovine. Zajedno sa mrežom benzinskih stanica Energopetrola, ona čini najveću mrežu ove vrste u zemlji. Holdina kontinuirano razvija svoju prodajnu mrežu kroz kapitalna ulaganja u benzinske stanice, rekonstrukcije i modernizacije objekata te unapređenje kvaliteta usluga. Uz prodaju motornih goriva, INA benzinske stanice pružaju široku mogućnost opskrbe robom široke potrošnje te pružaju dodatne usluge prilagođene zahtjevima i potrebama kupaca.

U 2015. godini je na INA benzinske stanice uveden novi koncept pod nazivom Fresh Corner, čije će se širenje nastaviti i u narednom razdoblju. U jedinstvenom ambijentu Fresh Cornera u ponudi je više vrsta bogatih sendviča kao i ukusnih pekarskih proizvoda koji se pripremaju na maloprodajnim mjestima, kako bi uvijek bili svježi. Tu su i izvrsne kafe za svačiji ukus, čajevi i drugi vrhunski proizvodi.

Osim toga, Holdinine stanice pružaju i dodatne usluge prilagođene zahtjevima i potrebama kupaca kao što su autopraonice, a ponuda se redovno proširuje te se provode programi vjernosti putem kojih kupci mogu doći do visokokvalitetnih artikala po značajno povoljnijim cijenama. U skladu sa stalnim unapređenjima i širenju palete usluga na benzinskim stanicama.

Dva nova premium objekta uz autoput na Koridoru 5c, u blizini vodopada Kravica i graničnog prelaza Bijača, predstavljaju realizaciju projekta vrijednog 4,8 miliona KM, otvorena u ljeto 2016. godine i prva su faza saradnje sa JP Autoceste FBiH. U sklopu ove saradnje  realizirana je i gradnja dva objekta na odmorištu Lepenica u blizini Sarajeva koji su počeli sa radom u maju 2017. godine.