Temeljne djelatnosti

Holdina d.o.o. Sarajevo je jedna od vodećih kompanija za prodaju nafte i naftnih derivata na veleprodajnom i maloprodajnom tržištu Bosne i Hercegovine. Kompanija je osnovana 2000. godine kao supsidijar INA d.d. i članica INA Grupe koja upravlja mrežom od oko pedeset INA benzinskih stanica na području Bosne i Hercegovine, te eksluzivni uvoznik i veleprodajni zastupnik za prodaju nafte i naftnih derivata iz INA rafinerija u Hrvatskoj.

Sektor maloprodaje Holdine upravlja mrežom od oko 50 INA benzinskih stanica širom Bosne i Hercegovine. Holdina kontinuirano razvija svoju prodajnu mrežu kroz kapitalna ulaganja u benzinske stanice, rekonstrukcije i modernizacije objekata te unapređenje kvaliteta usluga. Uz prodaju motornih goriva, INA benzinske stanice pružaju široku mogućnost opskrbe robom široke potrošnje te pružaju dodatne usluge prilagođene zahtjevima i potrebama kupaca.

Sektor veleprodaje Holdine se bavi plasmanom proizvoda na tržište, odnosno prodajom nafte i naftnih derivata. Osnovni zadaci Holdina Veleprodaje su snabdijevanje/uvoz i prodaja na domaćem tržištu te logistička podrška svih veleprodajnih aktivnosti. Sektor veleprodaje Holdine čine profesionalni kadrovi koji će svojim znanjem i stručnošću dati klijentima sve potrebne informacije o proizvodima iz našeg asortimana.

Maloprodaja
Veleprodaja
INA kartica